Pietro Raffones färgsprakande konst

Min faster Inga och hennes man Pietro har ett gult vackert gammalt stenhus på Sydkoster och intill huset finns en maffig och härlig lada.  Ena delen har de gjort om till en urmysig liten lägenhet med både sovloft och braskamin och den andra används flitigt till hur mycket kul som helst som bröllop, loppisar och fester. När vi var där förra sommaren hade Pietro utställning och visade upp sina härligt färgsprakande målningar och skisser, många skapade under hans resor till bland annat Lofoten. Så inspirerande och jag känner att jag både vill börja måla och flytta till Italien när jag träffar honom!

Ett stenkast från ladan ligger Kosters trädgårdar och nu på lördag har Pietro vernissage där för sin nya utställning ”I ett hörn av paradiset”. Utställningen hänger uppe fram till mitten av juli och köper du en tavla där så går pengarna oavkortat till Läkare utan gränser.

Konstnär Pietro Raffones utställning på Koster 2015. Fotograf Lisbet Spörndly, Uppsala. Två bilder. Bild 1: handritat cv. Bild 2: porträtt på Pietro Raffone i ärtgrön keps.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*