Gott nytt år!

Gott nytt år! Idag är första dagen efter det långa jullovet som hela familjen är på dagis/skola/jobb och vi lyckades faktiskt komma iväg i tid allihop. Ute regnar det och känslan är helt klart mer november än januari just nu. Jag redigerar bilder på löpande band, men bläddrar mellan varven i Lotta Lundgrens fantastiska  bok  ”Tio lektioner i matlagning” som jag just fått. Vilken bok! Inte en enda bild, men ändå sååå inspirerande. Jag provade en gryta som skulle stå i ugnen 3-4 timmar häromdagen och den blev precis så god som utlovats!  Jag är själv långt ifrån någon mästerkock och uppskattar enkla och okomplicerade recept. Som till exempel den otroligt goda sallad vi fick på julafton hos mina föräldrar. Vill du prova så skala en stor apelsin (se till att få bort allt det vita) och skiva den i tunna skivor. Ta sedan en fänkål (ta bort rotknöl och det mesta av armarna) och skiva även den i tunna skivor och dela dem i mindre bitar. Blanda apelsin och fänkål med kärnorna från ett granatäpple och smulad fetaost. Ringla över balsamvinäger och njut! Den snabba iphonebilden nedan gör inte salladen rättvisa, men piggar kanske ändå upp denna gråa dag! 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*